четвер, 8 грудня 2016 р.

День Збройних Сил України

   6 грудня 2016 року до Дня Збройних Сил України учні 6-Б класу відвідали музей  Другої світової війни в Прилуцькій загальноосвітній школі №10.
Цікаву та змістовну екскурсію провела для шестикласників Гапон Наталія Володимирівна, яка розповіла учням про історію створення музею. Слухали діти розповідь про партизанський рух на території України. Найбільшу зацікавленість викликала інформація про партизанські загони, що діяли на території Чернігівської області та розповіді про тих, хто в умовах нацистської окупації допомагав партизанам, ризикуючи власним життям.
Розповіла екскурсовод і про неймовірно тяжкі втрати, що зазнав український народ у тій страшній воєнній круговерті, що розмела, понівечила й розтоптала мільйони людських доль, про ті страхіття, які мужньо витримав наш народ під час Другої світової війни, про зусилля, які він доклав, аби наблизити бажану мить Перемоги.
Усі ці роки музей сприяє формуванню високих моральних якостей громадянина України, вихованню дбайливого ставлення до свого народу, Батьківщини, розширенню та поглибленню знань з історії рідного краю та країни, відтворенню в пам’яті людей імен національних героїв визвольного руху, війни з нацистською Німеччиною, шануванню ветеранів війни.












Немає коментарів:

Дописати коментар