четвер, 4 лютого 2016 р.

Вчимося думати й жити по-європейськи!

   Вчимося думати й жити
       по-європейськи!






  З 2006 року в Прилуцькій спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів № 6 з поглибленим вивченням інформаційних технологій працює шкільний європейський клуб «Співдружність».
  Усі ці роки незмінним керівником і натхненником євроклубу є Рілова Людмила Олександрівна, заступник директора з навчально-виховної роботи школи, учитель географії.
  Девіз шкільного європейського клубу: «Вчимося думати й жити по-європейськи».
Мета: формувати знання учнів про європейську спадщину та практичні уміння: адаптуватись до життя й навчання в різних країнах Європи, бути мобільними, соціально здібними, здатними до комунікації й захисту своїх прав; сприяти розвиткові демократичної культури, налагодженню партнерської мережі із зарубіжними колегами, реалізації спільного проекту Польсько-Української Співпраці «Разом».
Євроклуб «Співдружність» включає в себе такі підрозділи: прес-центр, дипломатичний центр, освітній центр, центр масової роботи.
Діяльність євроклубу є дуже результативною: реалізація спільного проекту Польсько-Української Співпраці «Разом». Протягом 2006 - 2015 р.р. відбулося шість обмінів делегаціями польських та українських школярів. Чотири рази учні Прилуцької СШ № 6 відвідали школу в польському містечку Янків-І у рамках програм «Польща й Україна – єдина слов’янська родина», «Життя – театр і ми в ньому актори», «Спорт і здорове харчування – запорука доброго гумору», «Краса Польщі й України в живописі». Двічі до прилуцьких дітей  завітали польські побратими в рамках Програми співпраці шкіл європейських країн. Програми фінансуються Центром народної культури Польщі у Варшаві за підтримки Європейського Союзу.
Показником дієвості євроклубу є те, що кожного року учні школи їдуть навчатися за кордон.    У 2015 році двоє випускників стали студентами польських вишів.
  З ініціативи євроклубу спеціалізована школа № 6 пройшла конкурсний відбір у рамках проекту «Відкрита Польща» і потрапила до числа 100 навчальних закладів України, які з 2014 року розпочали співпрацю  із Фундацією Central European Academy Studies and Certification.
  З метою організації діяльності обласної мережі шкільних євроклубів, формування знань про сучасну Європу, сприяння поширенню та впровадженню інноваційних виховних моделей, технологій у практику діяльності керівників євроклубів, виявлення та пропагування адрес кращого педагогічного досвіду з організації шкільних європейських клубів у січні 2016 року було проведено обласний етап обласного конкурсу «Шкільний європейський клуб – 2016». На обласний етап Конкурсу надійшло 34 роботи. Наше місто представляв шкільний євроклуб «Співдружність» спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 6 з поглибленим вивченням інформаційних технологій.
  Відповідно до рішення журі Конкурсу (наказ управління освіти і науки Чернігівської облдержадміністрації від 29.01.2016 року № 39 «Про підсумки проведення обласного етапу обласного конкурсу «Шкільний європейський клуб – 2016») євроклуб «Співдружність» Прилуцької спеціалізованої школи І-ІІІ ст. № 6 з поглибленим вивченням інформаційних технологій  зайняв ІІІ місце та нагороджений дипломом Управління освіти і науки облдержадміністрації.
Вітаємо учасників євроклубу «Співдружність» спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 6 з поглибленим вивченням інформаційних технологій та його керівника
 Рілову Людмилу Олександрівну з відмінним результатом своєї діяльності!



Немає коментарів:

Дописати коментар