середу, 20 грудня 2017 р.

Всеукраїнський тиждень права

11 грудня у Прилуцькій міській бібліотеці для дітей ім. Павла Білецького-Носенка відбувся круглий стіл до Міжнародного дня прав людини та Всеукраїнського тижня права «Правовий Олімп». Учнів 7-Б класу ведуча заходу, бібліотекар Оксана Проценко, ознайомила з основними документами з прав людей та дітей.
Присутні міркували, чого в їх житті більше : прав чи обов’язків, але дійшли висновку, що кожне право вимагає певного ряду обов’язків.
Відстоюючи свої права у певних життєвих ситуаціях, головне – не порушувати права інших. А, порушивши, пам’ятати, що існує адміністративна та кримінальна відповідальність, яка тягне за собою серйозні проблеми не лише для дітей, але й для їх батьків.

Для спілкування з підростаючим поколінням на захід було запрошено старшого інспектора з ювенальної превенції Прилуцького відділу національної поліції Тетяну Пироженко. Вона, наводячи приклади з практики, розповіла про правопорушення та проступки підлітків, що найчастіше трапляються в юному віці, тим самим перекреслюючи плани на успішне майбутнє. 














Немає коментарів:

Дописати коментар