понеділок, 11 квітня 2016 р.

Вітаємо абсолютну переможницю


 Відповідно до листа Міністерства освіти і науки України від 06.11.2015 р. №1/9-534 «Щодо проведення олімпіади з трудового навчання (технологій)» та на виконання наказу Міністерства освіти і науки від 11.03.2016 р. № 248 «Про проведення ІV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів у 2015/2016 навчальному році» 27 березня – 1 квітня 2016 року у м.Луцьку відбувся ІV етап Всеукраїнської олімпіади з трудового навчання (технологій). У олімпіаді взяли участь 63 учасники 11 класів загальноосвітніх навчальних закладів України, серед яких 30 – з обслуговуючих видів праці та 33 – з технічних. Чернігівську область представляла Яцько Яна, учениця 10-А класу Прилуцької спеціалізованої школи № 6 з поглибленим вивченням інформаційних технологій Прилуцької міської ради 
ІV етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з трудового навчання (технологій) складався з 3-х турів: теоретичного туру, комплексної роботи та захисту проекту.

У теоретичному турі школярі протягом 1 години виконували тестові завдання за матеріалом навчальної програми з трудового навчання, технологій. Максимальна кількість балів за теоретичний тур – 30.
 Виконуючи завдання практичного туру (комплексної роботи), учасники олімпіади виготовляли чохол для праски (дівчата) та підставку для квітів (хлопці). На виконання завдання передбачалось 5 годин. Робота оцінювалась у 50 балів.
 Для учасників ІV етапу олімпіади з трудового навчання (технологій) пропонувались такі теми для виконання домашніх проектів: дівчата 11 класу – «Інтер’єрна прикраса». Вимоги до прикраси:
- для домашнього інтер’єру;
- крім текстильних іграшок.
Учасники олімпіади підготували презентації, у яких показали процес виконання виробу. Захист домашнього проекту відбувався одночасно із захистом комплексної роботи. Максимальна кількість балів за виконання завдань третього туру – 40.
За підсумками трьох турів олімпіади Яцько Яна  виборола Диплом І ступеня та була нагороджена дипломом ім. Віктора Сидоренка за абсолютну першість у ХХХІV Всеукраїнській олімпіаді з трудового навчання (технологій), набравши 109,75 балів із 120 максимальних. Під час проведення олімпіади проходила виставка творчих робіт учнів на тему «Кожен наш поступ тобі,  Україно!». На огляд журі учасники представили гончарні та вишиті вироби. В номінації «Стиль оформлення стенду» команда Чернігівської області здобула диплом ІІ ступеня.
Вітаємо Яну та її наставника Дротянко Наталію Вікторівну з перемогою, бажаємо  натхнення, подальших творчих успіхів!







Немає коментарів:

Дописати коментар